Festivalul SpeoARTA editia a XXIV-a
Timisoara
21-23 mai 2004
ComentariiJuriu
1.  Juriul a avut in componenta prea multi fotografi- problema generata de neonorarea promisiunii de catre Gh.Sfaiter – regizor TVR , absent datorita zilei de sf. Const. Si Elena;
2.  Ar putea fi gindit un premiu pe care juriul sa-l acorde dupa propria dorinta de ex premiul pentru intreaga activitate, pentru debut, pentru inovatie etc. Adica un premiu exceptional care sa fie denumit si acordat dupa dorinta juriului.

Concurenti
3.  Este necesara o preselectie a lucrarilor, care sa reduca numarul de lucrari lipsite de valoare din concurs, si sa limiteze timpul rezervat fiecarui participant(vezi cazul Ciubo care a “monopolizat” proiectiile), verificarea lucrarilor din punct de vedere tehnic.
4.  Este necesara trimiterea lucrarilor mai devreme pentru a putea fi prejurizate.
5.  Desi s-a inregistrat un numar mare de participanti – 29 – calitatea proiectiilor a lasat mult de dorit.
6.  Proiectiile au fost foarte slabe si la unele categorii nu a fost concurenta, deci se impune reducerea numarului de categorii si invitarea unor artisti din strainatate in special din Serbia, Ungaria, Ucraina, etc..
7.  Ar trebui penalizati cei care nu trimit lucrarile in format electronic pentru catalogul festivalului, dovedindu-se in practica ca este imposibila scanarea lucratilo la fata locului, unele fiind inramate altele lipite etc..
8.  Ar trebui penalizati cei care se inscriu cu lucrari , confirma si apoi nu prezinta lucrarile.A fost depu un effort important pentru aducerea internetului la locul de desfasuare a festivalului iar cei doi participanti inscrisi la sectiunea sit-uri web nu au mai prezentat sit-urile.
Secretariat
9.  Trimiterea lucrarilor scanate de catre concurenti ar trebui sa fie obligatorie pentru a se putea realiza catalogul festivalului.
10. Lipsa unei situatii curente corecte privind disponibilitatea organizatorilor intr-un anumit moment, pentru o anumita actiune.
Organizare
11. FRS ar trebui sa isi ia in serios rolul de organizator, la aceasta editiie fiind de fapt un simplu sponsor.
12. Fonduri mici de premiere datorate tratarii de catre FRS cu prea mare usurinta a subiectului
13. Lipsa oricarui interes manifestat de catre DAV in organizarea evenimentului:
    a. multe probleme + imagine proasta generate de trimiterea a 2 circulare succesive pline de greseli si informatii eronate
    b. lipsa secretarei FRS de la eveniment
    c. lipsa persoanelor cu functii importante in FRS de la eveniment ceea ce a diminuat mult “aerul federal” al festivalului
    d. neasigurarea echipamentului promis sau asigurarea cu intirziere (ecranul de proiectii a sosit cu citeva minute inainte de incepere si nu a fost folosit, snurul pentru legitimatii, machetele pentru diplome, stampila FRS, CD-uri, documentele editiilor anerioare etc.)
    e. intirzierea DAV in toate zilele festivalului ceea ce a dus la intirzierea proiectiilor,
    f. interes mai mare acordat propriei participari in concurs decit bunului mers al festivalului(Bogdan Petrescu, organizator al evenimentului s-a plins in momentul premierii de valoarea prea mica a premiilor?!?!),
14. Desi s-a facut publiciate (stire in toate ziarele locale cu o sapt inainte de festival, stire cu 2 si 1 zi inainte de festival, stire la posturile de radio locale la ora 8 si 18, 100 afise A2 si 150 A4 tiparite de FRS si 100 afise A3 si 300 A4 tiparite de SpeloTeam) a participat foarte putin public timisorean. In acelasi timp in oras au avut loc:
    a. vineri – deschiderea Praktiker cu concert Phoenix
    b. simbata – trial de biciclete, meci de fotbal Poli-Dinamo
    c. festival intercultural de teatru
  Propunem mutarea evenimentului undeva in luna octombrie sau noiembrie.
15. Impactul asupra publicului necunoscator a fost minim.
16. Au fost intirzieri mari la inceperea manifestarilor datorate in special concurentilor si juriului care au intirziat de fiecare data.
17. Mentionarea pe afis si in comunicatele de presa a citorva puncte de reper din program (invitati si prezentari in afara concursului)
18. Prezenta standului de vinzare nu a fost solicitata de nimeni inaintea festivalului.
19. Gala laureatilor a fost mult intirziata si a parut dezorganizata datorita lipsei de interes a concurentilor.
20. Persoanele “de vaza” prezente nu au fost tratate coresponzator, sarcinile referitoare la invitati revenind FRS(conform primei discutii intre FRS si SpeleoTeam)
21. Management prost al pauzelor intre prezentari , care au fost practic timpi morti
22. Lipsa unui om care sa raspunda de ceea ce se intimpla in sala
23. S-ar fi putut acorda diplome de participare tuturor participantilor
24. S-a simtit lipsa unui centru de informatii separat de secretariat
Transport
25. Problema transportului la locul de cazare a fost prost prezentata participantilor- lucru generat si de defectarea autobuzului tocmit pentru transportul participantilor si lipsa microbuzului FRS.(microbuzul spelemat a fost parcat pe iarba, chiar linga parcharea goala, motiv pentru care cei de la Univ. Agricola ne-au cam batut obrazul).
Cazare
26. Participantii au trimis foarte putine confirmari pentru cazare.

Observatiile au fost facute de membrii SpeleoTeam dar si de citiva participanti la festival.