Suntem o organizatie non-guvernamentala si non-profit al carei scop este puternic legat de speologie. Pe langa explorarea pesterilor ne propunem sa ajutam la cercetarea si protejarea lor, la promovarea educatiei ecologice.

Organizatia noastra este deschisa tuturor celor care sunt interesati sa cunoasca speologia si carstul.
Asociatia SpeleoTeam a fost īnfiintata īn anul 2001.

Batrinul club Speotimis a dat nastere (din nou) unei grupari de speologie timisorene. De acesta data aproape toti membrii activi ai "batrinului club" au simtit nevoia unu nou stil de abordare a pasiunii lor pentru pestera. Astfel in urma citorva luni de framintari s-a infiintat Asociatia SpeleoTeam Timisoara, asociatie legal constituita.

Media de varsta a clubului este de 27 de ani.
Avind 20 de membrii fondatori asociatia va fi mereu deschisa celor ce se simt atrasi de necunoscutul si frumusetea pesterilor. De asemenea SpeleoTeam este deschisa colaborarii cu alte cluburi si asociatii, fiind asociata Federatiei Romane de Speologie.

Zonele de interes speologic in care se concentreaza activitatea din teren a asociatiei sint bazinul Vaii Vida (M-tii Apuseni), sistemele carstice ale Buhuiului si Minisului (M-tii Aninei), precum si M-tii Poiana Rusca.